Feliratkozás hírlevélre:

   
 

2014. 12. 31.
BÚÉK 2015

...

[tovább]

2014. 12. 25.
Karácsony 2014

Minden kedves ismerősömnek, barátomnak, akik üzemorvosi ügyben, kapcsolatban állnak velem Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok, Dr. Móczár István és Tsa Kft...

[tovább]

2014. 12. 13.
Mészáros Judit ápoló

1998-tól 2005-ig a Szent Rókus intenzív, és aneszteziológiai osztályán, mint aneszteziológus nővér. 2005-től a Szent Rókus kórház rendelőben bőrgyógyászaton, gyermek pszichiátria, neurológia, pszich...

[tovább]

2014. 11. 30.
Tájékoztatás a rendelésről

Tájékoztatjuk Tisztelt Betegeinket, hogy a Központi Orvosi Rendelőben, 2014. december 01-től ismét a Rákóczi út 7. sz. alatt rendelünk! A rendelés a szokásos időben történik. Megköszönjük betegeink ...

[tovább]

2014. 10. 15.
40 éve a maglódi praxisban

https://www.facebook.com/istvan.moczar/media_set?set=a.762502643815240.1073741861.100001665339620&type=1...

[tovább]

 


 

 Szabadság
2009. 05. 06 - 20:10 

Tájékoztatom betegeimet, hogy 2009.05.08-tól – 2009.05.17-ig SZABADSÁGON VAGYOK. A rendelési időmben, DR. MEGYESI EDINA háziorvos helyettesít, munkatársaim (Andi és Irénke) segítségével. Május 15-én, pénteki napon délelőtt, Dr. Simon József (29-326-955) és délután Dr. Papp László (29-325-128) rendelnek. Rendelőnk telefonszáma: 29-326-957, de levelet lehet küldeni a rendelő honlapján a KAPCSOLAT elérhetőségben is. Üzemorvosi teendőkkel Petőné, Irénke ápolónőt bíztam meg végzettsége alapján.
Dr. Móczár István háziorvos www.moczar.hu

 

 Könyvajánló 2
2009. 04. 19 - 19:22 

Ebben az évben is a Millenáris Park 1700 négyzetméterén rendezik meg április utolsó hétvégéjén a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált (H-1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.). Az április 23-26-a között zajló könyves seregszemlére 23 országból érkeznek íróvendégek és kiállítók. Az „óriási könyvesboltban” a becslések szerint idén is 40-50 ezerféle könyvből és több mint 300 kulturális programból válogathatnak a látogatók. A Könyvfesztivál idei díszvendég országa Románia, díszvendég-írója pedig a világhírű orosz írónő, Ljudmila Ulickaja – tájékoztatta a Független Hírügynökséget csütörtökön Zentai Péter László, a Könyvfesztivál igazgatója.
Bővebben: www.bookfestival.hu

Talán nem veszi rossz néven a Tisztelt Olvasó, hogy itt a Hírlevélben mutatom be legújabb könyvemet. Bemutatkozásomra, illetve a dedikálásomra a Millenáris Parkban kerül sor a Nemzetközi Könyvfesztiválon, amelyet LILLI Kft. támogat. Könyv címe: „EURÓPA ATLANTISZA”. A képes album a krétai (minószi) civilizáció történetének olvasmányos összefoglalója. Több évtizedes kutatásom során fogalmazódott meg bennem, hogy a krétaiak (minósziak) szellemi, gazdasági, művészeti és társadalmi eredményei jóval túlszárnyalták Platónnak Atlantiszról alkotott nézeteit. „A krétaiak élvezték az életet, mi pedig – a sokkal fejlettebb technikai eszközök birtokában, a mindennapi rohanásban – inkább távolodunk ettől az állapottól, mintsem közelednénk hozzá.
Bővebben: www.lilli.hu
Továbbá: www.moczar.hu
Dedikálás időpontja: 2009. április 25-én 15 és 17 óra között.
Dr. Móczár István szerző
Mobil: 06-309-492-240

 

 Allergiaszűrés 2
2009. 04. 19 - 06:46 

Értesítés: tájékoztatjuk kedves betegeinket, hogy 2009. április 24-én, pénteken 14 órától 18 óráig Maglódon a Rákóczi u. 7. szám alatti Háziorvosi Rendelőnkben FÜL-ORR-GÉGÉSZETI és ALLERGIA NAPOT tartunk (allergia vizsgálat, javaslat meghosszabbítás, szaktanácsadás).
Érdemes eljönnie, ha tüsszög, viszket és könnyezik a szeme, folyik az orra, mert lehet, hogy Ön is allergiás.
Az allergiaszűrés INGYENES!
Dr. Móczár István háziorvos

 

 Könyvajánló 1
2009. 04. 18 - 07:42 

Könyvajánló!
Külső-belső hatások az emberre: „Többé már nem az a kérdés, hogy a drogok, a mesterséges méreganyagok, és a sugárzás elpusztítják-e az életet, hanem az, hogy hány emberét és milyen hamar. A Huszadik század csodálatra méltó változásokat hozott a technológiában és az iparban. Egészségünk és kényelmünk fokozására a tudomány újra meg újra átformálta a természetet vagy túljárt az eszén. Ám az évek múlásával elkezdtek megmutatkozni a fejlődés árnyoldalai. A környezetünk – a testünk – olyasmivel került szembe, amihez fogható még nem volt az emberi történelem folyamán: a mesterséges drogok, méreganyagok, kipufogógázok, vegyszerek, dohányfüst és a sugárzás folyamatos támadásával. Ez egy nagyarányú támadás. A már használatba vett számtalan szintetikus vegyület és a naponta bevezetett új vegyszerek mellett képtelenség elkerülni a méreganyagokat, rovarirtó szereket, drogmaradványokat és vegyszereket, melyek ott vannak az élelmiszerekben, amit megeszünk, a vízben, amit megiszunk és a levegőben, amit belélegzünk. E probléma nagyságrendjét nem lehet túlhangsúlyozni. A drogok és vegyianyag-maradványok káros hatásai amellett, hogy tönkreteszik az ember egészségét, a felhalmozódó sugárzás hatásaival összeadódva csökkentik a tudatosságot és megakadályoznak bárminemű tartós mentális vagy szellemi jólétet eredményező stabil előrehaladást.
A drogoknak és a vegyi anyagoknak a szó szoros értelmében semmi keresnivalójuk a testben. Tompítják az érzékeket, részben vagy egészben számos betegségért felelősek, a ráktól az idegi károsodáson át a legyengült immunrendszerig. Még az olyan ártalmatlan szerek is, mint a parfüm, súlyos reakciókat válthatnak ki némelyekből.”
A hírlevél bevezető részlet L. Ron Hubbard: „Tiszta test tiszta elme” című könyvéből származik.

 

 Értesítés allergiaszűrésről
2009. 04. 09 - 15:59 

Értesítés: tájékoztatjuk kedves betegeinket, hogy 2009. április 24-én, pénteken 14 órától 18 óráig Maglódon a Rákóczi u. 7. szám alatti Háziorvosi Rendelőben ALLERGIA NAPOT tartunk (allergia vizsgálat, javaslat meghosszabbítás, szaktanácsadás).
Érdemes eljönnie, ha tüsszög, viszket és könnyezik a szeme, folyik az orra, mert lehet, hogy Ön is allergiás.
Az allergiaszűrés INGYENES!
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván:
Dr. Móczár István háziorvos

 

 Szabadság
2009. 03. 24 - 09:32 

Tájékoztatom betegeimet, hogy 2009. 03. 25-től – 2009. 04. 06-ig SZABADSÁGON VAGYOK. A rendelési időmben, DR. MEGYESI EDINA háziorvos helyettesít munkatársaim (Andi és Irénke) segítségével. Pénteki napokon, március 27-én és április 3-án dr. Simon József (29-326-955) és dr. Papp László (29-325-128) rendelnek, illetve a betegeimet fogadják. Rendelőnk telefonja: 29-326-957, de levelet lehet küldeni a rendelő honlapján a KAPCSOLAT elérhetőségben is.
Üzemorvosi teendőkkel Petőné, Irénke ápolónőt bíztam meg végzettsége alapján.
Dr. Móczár István háziorvos
www.moczar.hu

Rövid hír:
Tisztelt Dr. Móczár István háziorvos!
Kiemelt fejlesztésünk az on-line előjegyzés. Ez főként a beteg centrikus, szolgáltató típusú gondolkodásmódot támogató kollégáknál használható lehetőség. Rendkívüli előnye orvos és beteg számára egyaránt nyilvánvaló. Az elmúlt időszakban felmérést végeztünk, hogy betegeink szeretnének-e interneten bejelentkezni:

Igen, nagyon jónak tartom 83%
Jónak tartom 5%
Mindegy 1%
Személyesen jobban szeretek 4%
Inkáb egyéb módszerrel jelenetkezek be 8%
Egyes orvoskollégákban mégis fenntartások vannak az alkalmazással szemben. Ezeket próbáltuk a következőkben összesíteni és megoldási javaslatot tenni, miközben jól tudjuk, hogy csak a felhasználó kollégák együttműködésével lehet előrelépni: Üdvözlettel: Orvos kapcsolat csapata

 

 Allergia vizsgálat
2009. 02. 21 - 14:20 

Értesítjük kedves Betegeinket, hogy 2009. március 11-én, szerdán 14 óra 30 perctől – 18 óra 30 percig – Maglódon – a Katona József u. 25. szám alatti Fül-orr-gégészeti rendelőben (Anna patika felett) ALLERGIA NAPOT tartunk (allergia vizsgálat, életmódi tanácsok, javaslat-meghosszabbítás, szaktanácsadás). Érdemes eljönnie, ha tüsszög, viszket és könnyezik a szeme, folyik az orra, mert lehet, hogy Ön is allergiás.

Az allergiaszűrés INGYENES!

 

 Influenzáról
2009. 01. 31 - 16:04 

Az influenza tünetei: az influenza vírus elszaporodását a szervezetben rendszerint hidegrázás és láz jelzi. A testhőmérséklet hirtelen nagyon magasra, akár 40 C fokra is felszökhet. Gyakran orrfolyás és torokfájás kíséri az első tüneteket. A végtagokban jelentkező izomfájdalom is jellegzetes tünet. Fáradtság, levertség, fejfájás, szédülés, köhögés és hasmenés is gyakran előfordul az influenza során. Az influenza és a megfázás tünetei hasonlóak, mégis két külön betegségről van szó. Az influenza tünetei gyorsan alakulnak ki, és nagyon megviselik a szervezetet. Komolyabb fertőzésnek tartják az influenzát, mint a meghűlést. Sokan összekeverik a náthát és az influenzát. Azt hiszik, hogy az utóbbi csak egy komolyabb meghűlés, amit nem kell kezelni, és nyugodtan kihordhatjuk lábon. Ez nagy tévedés. Csöpög az orrunk, könnyezik a szemünk, állandósult a tüsszögés, elesettnek érezzük magunkat? Ez a meghűlés vagy nátha. Ez ellen a cseppfertőzéssel terjedő betegség ellen nem létezik védőoltás, és nem is érdemes próbálkozni vele, hiszen a lefolyása gyors. Hasonlóan az influenzához ezt is vírus okozza. Míg az influenza vírusának három nagy csoportját különböztethetjük meg, a náthát több száz, egymástól többé-kevésbé eltérő vírusféle okozhatja. Az egyszerű nátha nem tévesztendő össze az influenzával vagy a szénanáthával. Az influenza súlyos betegség, szövődményei akár életveszélyesek is lehetnek, tehát komolyan kell venni. A szénanátha pedig allergiás reakció, amelynek tünetei (orrfolyás, tüsszögés, könnyezés) hasonlítanak ugyan a nátháéihoz, de nem vírusok okozzák. A megbetegedésért nem okolható közvetlenül a hideg. Mivel ebben az időszakban vitaminhiánnyal küszködünk, az idő pedig hideg és nyirkos, ez kedvez a szervezet ellenálló-képessége csökkenésének. Ez kedvez a vírusok szaporodásának is. Mivel ezek a vírusok cseppfertőzés útján terjednek, a tömegközlekedési eszközökön, a munkahelyen, az iskolában és minden olyan helyen, ahol sok emberrel találkozhatunk, kivédhetetlen a fertőződés.
A betegség kezelése: a szövődménymentes influenza kezelése tüneti: ágynyugalom, lázcsillapítók (az aszpirin kerülendő!), C-vitamin, bő folyadékbevitel, szükség esetén orrcsepp és köhögéscsillapító. Az antibiotikumok a vírusok ellen hatástalanok, ezért ilyenkor szedésük felesleges. Szövődmény fellépésekor (mandulagyulladás, hörghurut, tüdőgyulladás) a kezelést antibiotikummal kell kiegészíteni, a beteg állapotától függően kórházi elhelyezés is indokolt lehet. Az influenzavírusok 0 C fokon több mint 30 napig, emberi testhőmérsékleten kb. egy hétig és nagyon alacsony hőmérsékleteken határozatlan ideig maradnak fertőzőképesek. Az influenza időszakos járványok során, leggyakrabban a téli időszakban terjed.
Néhány tanács a gyógyításra:
1. Pihenjen. Semmi megerőltető izom vagy agymunka. Mindenképpen maradjon otthon. Ezzel magának is segít, és megkíméli a környezetét is a tovább fertőzéstől. Olvasson egy jó könyvet inkább.
2. Igyon eleget. Ez napi 2-3 liter folyadékot elsősorban vizet vagy teát jelent. Kerülje a cukros italokat. A teát se cukrozza. Ha édes ízre vágyik, használjon propoliszt vagy mézet.
3. Mindenképp tartózkodjon az alkoholtól. Bár sokan a pálinkára esküsznek, vírusos betegség esetén ez kimondottan hátráltatja a gyógyulást.
4. Csak szükséges esetben használjanak lázcsillapítókat vagy fájdalomcsillapítókat. A megemelkedett testhőmérséklet a gyógyulást segíti. Inkább mérjenek gyakrabban és ha 39 fölé megy a lázuk, akkor szedjenek rá gyógyszert. Addig remekül megteszi egy hideg borogatás a mellkasra vagy egy jó langyos fürdő.
5. Egyenek étrend kiegészítőket, elsősorban vitaminok, gyógynövények és a cink alkalmas erre.
Dr. Móczár István háziorvos

 

 Influenza veszély!
2009. 01. 30 - 20:45 

2009. negyedik hetében, január 19-25. között becsült adatok szerint 21.300 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – ami másfélszeres emelkedést jelent az előző héthez képest, ami egyúttal azt is jelenti, hogy megkezdődött az influenza járványszerű terjedése hazánkban. A legtöbben a közép-magyarországi régióban, a fővárosban és Pest megyében fordultak orvoshoz, kétszer annyian, mint az ország más területein. Budapesten 19 betegnél történt virológiai vizsgálat, közülük hatnál igazoltak influenza A-vírus fertőzést. Megjelent az influenza A-vírus Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Somogy megyében is. Az átlagosnál több influenzás beteget regisztráltak Győr-Moson-Sopron, Vas valamint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.
Európai adatok szerint a harmadik héten az Európai Uniós tagországok közül mindössze 6 országban nem kezdődött még el az influenzajárvány. Néhány országban már tetőzött a járvány, pl. Franciaországban. Jelenleg Magyarországon országos kiterjedésű járványról még nem beszélhetünk, mert a betegek több mint felét a fővárosban és Pest megyében észleltük. A következő hetekben számítani kell az influenza A- és B-vírus további terjedésével.
Az ÁNTSZ adatai szerint eddig közel másfél millióan részesültek influenza elleni védőoltásban az idei szezonban október és január között. A térítésmentes oltóanyagon kívül a gyógyszertárakból több mint 125 ezer oltóanyag fogyott. Az ÁNTSZ felkészült az influenzajárványra, valamennyi régióban az egészségügyi szolgáltatók rendelkeznek felkészülési tervvel. Az országos tiszti főgyógyszerész heti tájékoztatója szerint a tüneti kezeléshez szükséges gyógyszerek forgalma mérsékelten emelkedett. Hiány semmilyen szükséges készítményből sincs. A kórokozók vizsgálatára a legkorszerűbb laboratóriumi technikákkal rendelkezik az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központ.
ÁNTSZ Kommunikációs Főosztály: sajtóanyag, 2009. január 28.

 

 Újévi üdvözlet
2009. 01. 14 - 19:31 

Az újév alkalmával számos érdekes és kedves üdvözlet érkezett hozzám. Ebből egyet kiragadtam:
„Sokszor és sokat nevetni; elnyerni az intelligens emberek megbecsülését, a gyermekek ragaszkodását; kivívni az őszinte kritikusok elismerését és elviselni a hamis barátok árulásait; örülni a szépnek, megtalálni másokban a jót; jobbítani egy kicsit a világon – egy egészséges gyerekkel, egy parányi kerttel vagy azzal, hogy biztos lábon állva élsz; tudni, hogy legalább egyvalaki könnyebben lélegzik, mert te voltál. Ez a boldogulás, ez a siker.” (Ralph Waldo Emerson)

 

[1] |  [2] |  [3] |  [4] |  [5] |  [6] |  [7] |  [8] |  [9] |  [10] |  [11] |  [12] |  [13] |  [14] |  [15] |  [16] |  [17] |