Feliratkozás hírlevélre:

   
 

2014. 12. 31.
BÚÉK 2015

...

[tovább]

2014. 12. 25.
Karácsony 2014

Minden kedves ismerősömnek, barátomnak, akik üzemorvosi ügyben, kapcsolatban állnak velem Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok, Dr. Móczár István és Tsa Kft...

[tovább]

2014. 12. 13.
Mészáros Judit ápoló

1998-tól 2005-ig a Szent Rókus intenzív, és aneszteziológiai osztályán, mint aneszteziológus nővér. 2005-től a Szent Rókus kórház rendelőben bőrgyógyászaton, gyermek pszichiátria, neurológia, pszich...

[tovább]

2014. 11. 30.
Tájékoztatás a rendelésről

Tájékoztatjuk Tisztelt Betegeinket, hogy a Központi Orvosi Rendelőben, 2014. december 01-től ismét a Rákóczi út 7. sz. alatt rendelünk! A rendelés a szokásos időben történik. Megköszönjük betegeink ...

[tovább]

2014. 10. 15.
40 éve a maglódi praxisban

https://www.facebook.com/istvan.moczar/media_set?set=a.762502643815240.1073741861.100001665339620&type=1...

[tovább]

 


 

 Allergia nap2
2008. 05. 09 - 22:08 

A május végén a praxisunkban tervezett szűrővizsgálatot Baranyai Zsuzsanna a Schering-Plough részéről támogatja. Korábban már beszéltünk az allergiáról, de nem árt tovább emlékeztetni betegeinket, hogy népbetegségről van szó. A felnőtt lakosságnak átlagosan 20 százaléka és a gyermekek 7-20 százaléka szenved valamilyen allergiás megbetegedésben (táplálékallergia, ekcéma, asztma, szénanátha, kötőhártya-gyulladás). Ez a szám körzetünkben jóval magasabb! Okok között Budapest közelsége kiemelt helyen szerepel, de az agglomerációval is összefüggésbe hozható: a frusztráltság, a stresszes életmód, napi bejárás a munkahelyre vagy a közlekedési anomáliák okozta terhelés. Az allergiás hajlam genetikai öröklődése egyértelmű: egyik szülő allergiája esetén az utódok átlagosan 40 százaléka, míg mindkét szülő érintettsége esetén a gyermekek átlag 60 százaléka lehet allergiás. Ez a genetikai hajlam az allergiára azonban nem biztos, hogy minden esetben tényleges betegségben nyilvánul meg. Ennek az lehet a magyarázata, hogy a szervezet nem találkozott azokkal a külső kiváltó tényezőkkel, amelyek kiválthatják az allergiát. Napjainkban pollen- és szennyeződésmentes környezet alig létezik, legfeljebb a magashegységek, vagy az óceánok, tengerek tiszta levegője lehet allergia szempontjából semleges. Kevés ember engedheti azonban meg magának, hogy hosszabb időre ilyen helyekre utazzon, így minden érintettnek magának kell az érzékenysége szempontjából legmegfelelőbb és legkímélőbb mikrokörnyezetet megtalálni. Egyre népszerűbb, és nagyon hasznos a SÓTERÁPIAI kezelés.
Ha a tüsszögés, orrdugulás, híg, vízszerű orrfolyás, szemkönnyezés, az orr, a garat, a lágy-szájpad viszketése, esetleg asztmás nehézlégzés tavasztól késő őszig okoz panaszt, akkor ezt a fajta „náthát” szénanáthának nevezzük: jóllehet nem a széna okozza, hanem a növények virágpora, vagyis a pollenek. Igen szoros összefüggés mutatható ki a belélegzett pollenmennyiség és a tünetek súlyossága között. Márciustól május elejéig a nyírfa, az égerfa, a kőris, a platán, a fűzfa, a diófa és a mogyoró virágpora okozza a legtöbb panaszt. A májusi, júniusi tünetekért a fűfélék pora a felelős, a júliusban kezdődő náthát az ürömfélék, a lándzsás útifű okozza. Az augusztusban kezdődő igen erős tünetekért a parlagfű okolható. Ősz elején szaporodnak a penészgombák, melyeknek spórái nagy mennyiségben kerülnek a levegőbe.

 

 Allergia nap1
2008. 05. 09 - 08:19 

Értesítjük kedves Betegeinket, hogy 2008. május 30-án pénteken 14.00-tól 18.00-ig Maglódon a Rákóczi u. 7. szám alatti Háziorvosi Rendelőben (Dr. Móczár István Háziorvosi Rendelője) ALLERGIA NAPOT tartunk (allergia vizsgálat, életmódi tanácsok, javaslat meghosszabbítás, szaktanácsadás).

Érdemes eljönnie, ha tüsszög, viszket és könnyezik a szeme, folyik az orra, mert lehet, hogy Ön is allergiás.

Az allergiaszűrés ingyenes!

 

 Háziorvosokról az EU-ban
2008. 04. 25 - 07:49 


A Háziorvosok Európai Uniójának (UEMO) felmérése szerint tíz éves időtartamban (1994-2004) nőt az aktív orvosok száma a vizsgált országokban. Érdekes adat annak ismeretében, hogy az egyes országokban orvoshiányról számolnak be.
A krónikus nem fertőző betegségek számának növekedése, a kezelési lehetőségek szélesedésével, a betegek igényeinek gyarapodásával az egészségügyi szolgáltatások kapacitásszükséglete is nőtt. A diagnosztikai és terápiás költségek növekedése nagyobb terhet ró mind a társadalombiztosítási, mind a magánbiztosítási rendszerekre. A növekedett költségek növekedett adminisztrációs terhet jelentenek az egészségügyi szolgáltatók számára. A kettős hatás: ellátási igény és adminisztratív teendők növekedése indokolja az egészségügyi személyzet munkateherének növekedését, a relatív munkaerőhiányt. Az, hogy a munkaerőhiány az egészségügyi piacon mennyiben relatív vagy abszolút, mennyiben jelen vagy jövőbeni probléma, országról-országra különbségeket mutat.
A háziorvosok száma Ausztriában a legnagyobb, tíz év alatt 21 százalékkal nőtt, ám a leginkább Svájcban 35 százalékkal történt háziorvosi létszámemelkedés. Az Egyesült Királyságban volt a legkisebb mértékű a létszámfejlesztés: 7 százalék, míg hazákban ez 11 százalékot mutatott. A hazai háziorvosi létszámfejlesztés a 90’es évek során történt az ismert finanszírozási változások és a szakképzés területén történt reformok hatására.
A háziorvosok aránya az aktív háziorvosok körében ugyancsak Ausztriában a legmagasabb, azt követi Portugália és az Egyesült Királyság. Magyarország a középmezőnybe tartozik a 23 százalékos háziorvosi arány tekintetében. Barbara Starfield egészségügyi közgazdász ajánlása szerint a háziorvos orientált egészségügyi rendszerekben a háziorvosok arányának ajánlott mértéke 40 százalék.
Dániában a legidősebbek a háziorvosok, átlag életkoruk 57 év, míg Ausztriában a legfiatalabb, 45 év körüli átlagéletkorral. Magyarország az idősödő országok csoportjához sorolható az 52 éves háziorvosi átlag életkor tekintetében. Az Országos Alapellátási Intézet (OALI) adatai szerint az elmúlt 12 évben 1914 fő tett háziorvosi licencvizsgát, ami feltételezve, hogy minden licencvizsgát tett orvos a licencvizsga letételétől kezdve megszakítás nélkül dolgozik háziorvosként 30,6 év alatt újítja meg teljesen a háziorvosi állományt. Ebből az 1914 licencvizsgát tett orvosból azonban jelenleg csak 1052-en dolgozik felnőtt, vagy vegyes háziorvosi körzet kinevezett háziorvosaként. Feltételezve, hogy a licencvizsgát tett orvosok a jövőben is ilyen arányban maradnak a pályán, a cserélődés csak 55,6 év alatt lenne teljes, ami azt jelenti, hogy változatlan feltételek mellett egy háziorvosnak a licencvizsga megszerzését követően 55,6 évig kellene folyamatosan dolgozni, hogy az utánpótlás biztosított legyen. A licencvizsgát leghamarabb 27 évesen teheti le az orvos, tehát a folyamatos cserélődés biztosításához 84 éves koráig kellene dolgoznia (Dr.Grósz A.).
Hazánkban a probléma koncentráltan jelentkezik az egyes kistérségekben, van 9 olyan kistérség, amelyben a 60 év feletti háziorvosok aránya meghaladja a 41 százalékot.
A felvázolt helyzetkép azt mutatja, hogy szükségesek olyan intézkedések, amelyek a jövőben várható háziorvos hiányt megelőzik. A háziorvosi szakképzést kezdő központi gyakornokok aránya jelenleg nem biztosítja a kellő utánpótlást. Svédországban, az Egyesült Királyságban a képzést elkezdők aránya a dolgozó háziorvosokhoz képest 5,8 illetve 7,5 százalék, míg hazánkban ez csupán 2 százalék. Az OALI praxis programja, amely keretében a tartósan betöltetlen háziorvosi praxisokba alkalmazott orvost foglalkoztat a háziorvosi szakképesítés szervezése mellett, pótolja a már aktuális háziorvosi ellátási hiányokat.

Fotó: maglódi rendelő dolgozói 2003. decemberében

 

 Refluxról ismét
2008. 04. 24 - 12:01 

A GERD-ről akkor beszélünk, amikor az alsó, a nyelőcsőt záró izom mellett a gyomor tartalma visszaáramlik a nyelőcsőbe. Az alsó, nyelőcsőt záró izom a gyomrot választja el a nyelőcsőtől, és mint egy szelep működik. Normálisan ezen át a megrágott étel egy irányba, a gyomor felé áramlik. Amikor a visszaáramló gyomorsav a nyelőcső nyálkahártyájával érintkezik, égető érzést kelt a mellkasban és a torokban. A folyadék ízét néha érezni is lehet a torokban. Időnként mindenkinek feljöhet egy kis sav a gyomrából. Ez még nem jelenti azt, hogy az a személy GERD beteg. Olyan savvisszaáramlás, ami több mint kétszer történik hetente, már figyelmet igényel és komolyabb egészségügyi panaszokat okozhat.
Sajnos a megszokott kezelési mód az, hogy TV-ben reklámozott antacidumokat kapkodnak be az emberek, pedig ezek a panaszokat csak elnyújtják, és gyakran súlyosbítják. Antacidok a gyomorsavat semlegesítő, általában recept nélkül kapható gyógyszerek. A legtöbb antacid termék, különböző kombinációban használja a magnézium, kalcium és alumínium sókat, hydroxid vagy bikarbonát ionokkal, amelyek semlegesítik a gyomorban termelt savat. Ezeknek a fémsóknak viszont vannak mellékhatásaik is. A magnézium például hasmenést, az alumínium, szorulást okozhat. Ezért gyakran különböző arányban kombinálják ezt a kettőt, hogy a két hatás kiegyensúlyozott legyen. A kalcium tartalmú antacidok elvileg jók lennének, de csupán a tünetek kezelésére és hosszabb távon fokozott savtermelésre késztetik a gyomrot. Az igazi megoldás a probléma okának megszüntetése lenne. Mi is ez?
Talán nem meglepetés, hogy az étkezési szokások megváltoztatása hoz jelentős és végleges javulást. Ez az első lépés, amit érdemes megfontolni. Számos étel és ezek rossz kombinálása okozza a reflux kialakulását. Húsok cukorral, erős fűszerek és húsok, fehérje és paradicsom, kávé és csoki, és még számos egyéb kombináció létezik, pedig ezek elég elterjedten fogyasztott kombinációk. Azon kívül, hogy mit eszünk, lényeges, hogy hogyan. A probléma fokozódik, amikor túl sokat, túl gyorsan, alapos rágás nélkül vagy nyugtalan környezetben eszünk. Fontos, hogy vacsoránkat lefekvés előtt legalább 3-4 órával előbb fogyasszuk el. A párna ne legyen túl alacsony. Kávét esti órákban lehetőleg ne igyunk! A rendszeres alkohol, a szénsavas italok fogyasztása az esti órákban szintén refluxos panaszokat okozhatnak.
Amennyiben valaki semmi egyebet nem tenne, mint a heti hús adagját a negyedére, a zöldségfogyasztását a négyszeresére változtatná és mindezt nyugodt körülmények között fogyasztaná el, 90%-os eséllyel megszabadulna a problémától.
Viszont mivel tudom, hogy az emberek nem szívesen változtatnak az életmódjukon, mert az a saját részük és kisebbnek éreznék magukat nélküle, kérje ki orvosa véleményét.
Sokan jelezték, hogy miért nem gyűjtöm csokorba a reflux gyógyszerei. Egyetlen szóval válaszolok, nem lenne etikus, ha a betegeket a döntésükben befolyásolom. A személyes találkozás alkalmával és számos lehetőség mérlegelésével megtalálható a legjobb megoldás.

 

 Dohányzás veszélyei
2008. 04. 17 - 06:59 


Vannak káros szenvedélyei? Nincsenek? És cigarettára milyen sűrűn gyújt rá? Tudta Ön hogy a nikotin az egyik legaddiktívebb anyag? Azzal hogy rövidtávon javítjuk a hangulatunkat egy-egy szál ártalmatlannak tűnő cigarettával, nem is gondolnánk, hogy mennyi kárt okozunk a szervezetünknek.
A dohányosoknak megfelelő mennyiségű nikotinra van szükségük annak érdekében, hogy jól érezzék magukat, és kielégítsék a nikotinéhséget vagy közérzetüket szabályozzák. A dohányos által igényelt nikotinmennyiség attól függ, hogy mennyi füstöt szívnak be, függetlenül a szívott cigaretta típusától.

A nikotin mellett a cigarettafüsttel mintegy 4000 különböző vegyi anyagot is beszívunk. Számos ilyen vegyület kémiailag aktív, így mélyreható és káros változásokat eredményez szervezetünkben. A dohányfüstben több mint hatvan, ismert rákkeltő anyag található. A dohányzás szinte minden testrészt károsít, számos betegség okozója, és rongálja egészségünket.

A szervezetre gyakorolt hatásai:
• a gyomor- és bélrendszer irritációja és gyulladása
• az emésztőszervek fájdalommal járó rákbetegségeinek megnövekedett kockázata
• csökkent ízlelő- és szaglókészség
• a bőr idő előtti ráncosodása
• vakság magasabb kockázata
• fogínybetegség
A férfi szervezete
• kisebb spermaszám
• sperma-deformáció nagyobb esélye
• lassul a spermasejtek mozgása
• megváltozik a férfi szexuális hormonszintje
• impotencia: többek között a dohányzás vérkeringésre és a pénisz vérellátására gyakorolt hatásai következtében
A nő szervezete
• csökkent termékenység
• a menstruációs ciklus rendellenességei vagy a menstruáció hiánya
• a klimaktérium egy-két évvel korábbi elérése
• a méhnyak-rák megnövekedett kockázata
• agyvérzés és szívroham jelentősen megnövekedett kockázata, ha a dohányzó nő 35 évnél idősebb, és fogamzásgátló tablettát szed
A születendő gyermek
Terhes nő dohányzása esetén a születendő gyermek az alábbi veszélyeknek van kitéve:
• elvetélés, halvaszületés vagy koraszülés megnövekedett kockázata
• alacsony születési súly
• a farkastorok és nyúlszáj megnövekedett kockázata
• a szülő dohányzása akkor is károsíthatja a magzatot, ha a nemdohányzó anya másodlagosan szívja be a füstöt
• ha az anya a gyermek első életévében dohányzik, a gyermeknél megnövekszik a fülfertőzés, a légzőszervi betegségek (mint pl. tüdőgyulladás, Krupp és hörghurut), a hirtelen csecsemőhalál (SIDS) és a meningococcus megbetegedés kockázata
Légzőszervek
• irritálja a gégét és a légcsövet
• csökkenti a tüdőfunkciót, és kifulladást okoz, mivel megdagadnak, és leszűkülnek a légutak, és nyálkatöbblet képződik a tüdő járataiban
• károsodik a tüdő tisztítórendszere, és mérgező anyagok halmozódnak fel, amely irritálják és károsítják a tüdőt
• megnövekszik a tüdőfertőzés veszélye, és olyan tünetek lépnek fel, mint például köhögés és zihálás
• folyamatosan károsodnak a tüdő légzsákjai.
Keringési rendszer:
• magas vérnyomás és pulzusszám
• vénák összehúzódása a bőrben, bőr hőmérsékletének csökkenése
• kevesebb oxigén a vérben
• vérrög képződés kockázata
• az artériák belső falának károsodása, zsírrétegképződés
• csökken a kéz-és lábujjak vérellátása
• megnövekszik az agyvérzés és szívroham kockázata
Immunrendszer
• könnyebben elkapják a fertőzéseket, például tüdőgyulladást és az influenzát
• tovább tart a szervezet gyógyulási folyamata

Izom- és csontrendszer
• egyes izmok lemerevednek
• csökken a csontsűrűség
A hosszantartó dohányzás által okozott betegségek
• tüdő, száj, orr, gége, nyelv, orrüreg, nyelőcső, torok, hasnyálmirigy, csontvelő (leukémia), vese, méhnyak, húgyvezeték, máj, húgyhólyag és a gyomor rákbetegségei.
• tüdőbetegségek, például: krónikus hörghurut és a tüdőtágulás
• szívkoszorúér-betegség, szívbetegség, szívroham és agyvérzés
• emésztőrendszer betegségei
• csontritkulás és csípőtörés
• gyenge vérkeringés a kezekben és lábakban, amely fájdalomhoz, súlyosabb esetekben, pedig üszkösödéshez és amputációhoz vezethet
Ne feledje:
• a dohányfüstben található 4000 vegyi anyag nagy része kémiailag aktív, továbbá mélyreható és potenciálisan végzetes változásokat eredményezhet a szervezetben
• a dohányzás a szervezet szinte minden részét károsítja.
Ma már orvosa terápiás segítségével le lehet szokni a dohányzásról, bár borsos áron lehet a receptre felírt gyógyszert patikában megkapni. Ha számba vesszük, hogy mennyit költünk dohányzásra, a „beruházás” hamar megtérül. Akit érdekel a szenvedély gyógyítása, az elérhetőségen írjon.

 

 Vérnyomásról röviden
2008. 04. 14 - 20:28 

A felnőtt ember normális vérnyomása, ülő helyzetben, szívmagasságban lévő mandzsetta és vérnyomásmérő esetén 140/90 Hgmm alatt van. Akármelyik érték magasabb ennél, magasvérnyomásról beszélünk.

Fontos, hogy a vérnyomásmérést szabályosan végezzük. Legalább 10 perc pihenő után, ülő helyzetben, az érintett kart asztalra felfektetve, úgy hogy a mandzsetta szívmagasságban legyen, és megfelelő szélességű legyen a mandzsetta. Pontos mérés érdekében mindkét karon mérjük meg vérnyomásunkat, és ne lepődjünk meg, ha eltérő értékeket kapunk. Amennyiben az eltérés 10 Hgmm-nél nagyobb, keressük fel orvosunkat, mivel nagy valószínűséggel valami rendellenesség húzódik meg a háttérben.

Beállítás során két dolgot kell elkerülni. Az egyik, hogy soha ne emelkedjen tartósan 140/90 Hgmm fölé a vérnyomás értéke, a másik, hogy ne legyenek a nap folyamán túlzottan, sokszor ájulást is előidéző alacsony értékek. Fontos tudni, hogy a vérnyomásunkra jelentős hatással jár a napi aktivitásunk. Éppen ezért a terápiát csak a megszokott napi rutin mellett, „otthoni” környezetben lehet tökéletesen beállítani. Ne okozzon senkinek meglepetést, ha a kórházban „tökéletesen” beállított terápia mellett otthonában vérnyomáskiugrásai vannak. A szervezetnek akklimatizálódni kell új környezetéhez.

A kezelés első lépése a pontos, szigorú diéta betartása. A kóroki tényezők között szerepel a túlzott sózott ételek fogyasztása, a fizikai aktivitás hiánya, a dohányzás vagy túlzott hajsza, és a túlmunka. Együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, a zsíros disznóhús helyett, pedig sovány marhát és szárnyasokat.
Hagyjuk el a dohányzást és próbáljunk a felesleges kilókból leadni. A fogyást mindenesetben óvatos diétával, teljes értékű táplálékok fogyasztása mellett, mozgással érjük el. Ha nem csökken a vérnyomásunk a normál érték alá, keressék fel orvosukat, aki különböző gyógyszerek szedését fogja előírni. Ebben az esetben a gyógyító orvosnak lehetőség van a szimpatikus idegrendszer aktivitásának csökkentésére, az emelkedett reninszint visszafogására, a folyadékfelesleg eltávolítására, a tartósan összehúzódott erek elernyesztésére. Erre a gyógykezelésre kiváló gyógyszerek állnak rendelkezésre. Ha egészséges életet élünk, vérnyomásunkat alacsony szinten tudjuk tartani, elkerülhetjük a késői, észrevétlen kialakuló szövődményeket (érelmeszesedés, szív- és agyinfarktus, stb).

 

 Köszönet
2008. 04. 08 - 13:27 

Megköszönöm azt a sok észrevételt, és dicsérő szavakat, amelyeket főleg a dolgozók elismerése után kaptunk. Sokan értékelően jeleztek vissza a betegségekkel kapcsolatos hírlevelünkre is. A jövőben is tervezzük a szakmai hírlevelek küldését, mint például pánikbetegség, depresszió, magasvérnyomás, elhízás, mozgásszervi betegségek, reflux, – betegségek kialakulásáról és gyógyításáról.
Gyakran kérdezik levélben és szóban, hogy miért lassul le olykor a rendelés? Ennek számos oka lehet. Előfordul, hogy negyedóra is eltelik a következő beteg behívásáig. A telefonálással (főleg a bejövővel) rengeteg idő megy el, de a mentőhívás, OEP telefon vagy olyan szakmai megkeresés, amelyet elhárítani nem lehet, összetorlódik a feladat.
Betegvizsgálat közben érkező gyógyszerlistákkal nehéz mit kezdeni, hiszen a rendelés eleje és vége előtt történik a receptírás. Nem szívesen küldünk el betegeket, „ha már” megkeresnek bennünket. Bármennyire is egyszerűnek tűnik a receptírás vagy a leletek rögzítése, nagyon időigényes feladat. A kötelező adminisztráció szigorú betartás viszont nagyban fékezi a folyamatos munkánkat. Például minden beteg TAJ kártyáját ellenőriznünk kell, hogy érvényes-e! Ha nem, akkor „jegyzőkönyvet” kell készítenünk két példányban, egyiket a beteg kapja kézhez, a másikat irattárba gyűjtjük. A négy órás, folyamatos monitor használat következtében a szem hamar elfárad, ilyenkor a munkaegészségügyi és Uniós ajánlásokat figyelembe kell venni és néhány perc szünet betartása kötelező, de erre a legritkábban kerül sor.
A Bt dolgozói nikotinmentesek, tehát cigarettaszünet nincs. Szinte minden rendelésre érkezik egy-két gyógyszerlátogató, akik a legújabb gyógyszer termékeket mutatják be néhány perc alatt. Ajánlatos javaslataikat figyelembe venni.
A gyógyszerek felírása is egyre bonyolódik. A nem megfelelően kitöltött receptekre a gyógyszereket a patika nem adja ki. Minden egyes gyógyszerhez fel kell tüntetni a BNO-t (diagnózist) valamint a TAJ számot. Az orvosi program számos újítással rendelkezik, mint például a rendszeresen gyógyszerfogyasztó betegeinknek előre megszerkesztjük a „terápiás lapot” és 10-15 recept egy ENTER lenyomásával gyorsan kinyomtatjuk.
A vizitdíj eltörlésével megszűnt a három hónapra felírható receptek lehetősége. Első napok észrevétele (április eleje) azt mutatja, hogy a betegek létszáma ugyan megemelkedett a váróban, viszont a rendelésünket nem lassítja a kötelező „pótcselekvés”, a vizitdíj szedése. Mivel a mi praxisunkban írnok is van, rugalmasabban tudjuk a munkánkat elvégezni.
Ötleteiket, javaslataikat szívesen várjuk. Hogyan látnak bennünket a „váróban”? Miben kellene változtatnunk?

Móczár István

 

 Emléklap
2008. 03. 26 - 15:58 

Bemutatjuk a Móczár Bt dolgozóit. Kifogástalan munkájukat emléklappal is elismertük.

PETŐ JÁNOSNÉ, IRÉNKE ápolónő 1998, január 01-től dolgozik a praxisunkban. Emléklapon az alábbi szöveg szerepel:

„Magas színvonalú, kimagasló szakmai munkája, és a betegek iránti lelkiismeretessége elismeréseként dicséretben részesítjük.”

KOZMA ANDREA, ANDI írnoknő 1997. január 01-től dolgozik a praxisunkban. Emléklapon az alábbi szöveg szerepel:

„Szakmai együttműködése, a betegekkel való kommunikációja, és szorgalmas munkája elismeréseként dicséretben részesítjük.”

Dr. Móczár István
Megbízott ügyvezető házi-és üzemorvostan szakorvos

Dr. Móczár Katalin
Ügyvezető háziorvostan szakorvos

Maglód, 2008-03-26

 

 Szabadság 2
2008. 03. 25 - 14:19 

TÁJÉKOZTATÓ 2

ÉRTESÍTJÜK KEDVES BETEGEINKET, HOGY 2008. MÁRCIUS 27-TŐL – 06-IG SZABADSÁGON VAGYUNK!
RENDELÉS KEZDETE: 2008. ÁPRILIS 7-ÉN REGGEL!
HELYETTESÍTENEK:
DR. MÁRTON ÉVA (TEL.: 29/325-969).
MÁRCIUS 27-ÉN CSÜTÖRTÖK DÉLUTÁN A SAJÁT RENDELŐNKBEN 14-18 ÓRÁIG

DR. SIMON JÓZSEF:
(TEL.: 326-955)
MÁRCIUS 28-ÁN PÉNTEK DÉLELŐTT, 08-12 ÓRÁIG
DR. PAPP LÁSZLÓ:
(TEL.: 325-128)
MÁRCIUS 28-ÁN PÉNTEK DÉLUTÁN 14-18 ÓRÁIG

TÖBBI NAPOKON A RENDELÉSI IDŐNKBEN HELYETTESÍT:
DR. SIMON JÓZSEF:
MÁRCIUS 31-ÉN HÉTFŐ DÉLELŐTT, 08-12 ÓRÁIG
ÁPRILIS 1-ÉN KEDD DÉLUTÁN 14-18 ÓRÁIG
ÁPRILIS 2-ÁN SZERDA DÉLELŐTT 08-12-ÓRÁIG
ÁPRILIS 3-ÁN CSÜTÖRTÖK 14-18 ÓRÁIG

DR. PAPP LÁSZLÓ (TEL.: 325-128)
MÁRCIUS 4-ÉN PÉNTEK DÉLELŐTT 08-12-IG
DR. SIMON JÓZSEF
MÁRCIUS 4-ÉN PÉNTEK DÉLUTÁN 14-18 ÓRÁIG

MÓCZÁR BT DOLGOZÓI

 

 Húsvét
2008. 03. 22 - 08:37 

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

Dr. Móczár és Tsa Háziorvos Bt dolgozói

 

[1] |  [2] |  [3] |  [4] |  [5] |  [6] |  [7] |  [8] |  [9] |  [10] |  [11] |  [12] |  [13] |  [14] |  [15] |  [16] |  [17] |